Hva er en komplett hudpleierutine? (anneliew)
FORSIDE YOUTUBE KATEGORIER

3

Hva er en komplett hudpleierutine?

              

Hva er egentlig en komplett hudpleierutine? Hva bør den inneholde? Og hvor ofte bør man gjennomføre rutinen? Mange føler kun behovet for å smøre seg med hudkrem morgen og kveld og være fornøyd med det. Men for den optimale pleien av huden, bør man invistere i en mer komplett hudpleieserie. Jeg tenkte å gå litt i dybden om dette.

Først og fremst bør du vite hvilken hudtype du har. Har du tørr hud som flasser? Har du fet hud som blir blank utover dagen? Har du tørr hud men som blir blank utover dagen? De mest kjente hudtypene er normal hud, tørr hud, fet hud og kombinasjonshud. Man kan også ha tørr hud som blir blank utover dagen - dette er en tilstand som forteller deg at huden din er fuktfattig. Det er viktig å skille mellom tørr hud og fuktfattig hud. En tørr hud vil flasse og trenger fett, har du fuktfattig hud vil du føle deg stram i maska etter en dusj og bli blank utover dagen - oftest mest i t-sonen i ansiktet. Dette kommer av at huden har for lite fukt og vil derfor produsere mer fett for å fukte huden. Derfor er en god regel, uansett hvilken hudtype du har - alle trenger fukt! Dra innom et parfymeri eller hudpleier som kan hjelpe deg med å finne ut hvilken hudtype du har om du er usikker.

Når du vet hvilken hudtype du har, bør du velge produkter som passer for den. Hvilket merke og hva man ønsker å oppnå av hudpleien din er individuelt - derfor er det viktig å prøve seg fram og spør gjerne en hudpleier om hjelp.

Så til hva jeg først og fremst egentilg skulle prate om, hva bør rutinen inneholde? Jeg legger også ved bilde av hva jeg bruker, jeg har kombinasjonshud.

Rens

Du bør rense huden både morgen og kveld med en rens som er beregnet for din hud. Du vil vaske huden på kvelden for å få vekk sminke og forurensing som har lagt seg på huden iløpet av dagen, og du bør rense den om morgenen for å fjerne fett og dritt huden har skilt ut iløpet av natten. Har du fet/kombinasjonshud bør du bruke en rens som skummer i ansiktet, har du tørr/normal hud bør du bruke en rens som er mer kremete.Fukt ansiktet med vann, masser rensen inn i huden og skyll godt av igjen med vann. For en mer effektiv rens kan du bruke en elektrisk ansiktsbørste. Tørk ansiktet forsiktig med et rent håndkle. Ikke dra eller skrubb i ansiktet med hånkledet.

   
Ansiktsbørste fra Olay, denne har virkelig hjulpet meg med små nupper og hudormer og har jevnet ut teksturen i huden min. Jeg bruker også en rens fra Purity, denne fjerner sminken effektivt og føles fuktighetsgivende ut på huden.

Toner

Når du har vasket huden med en rens bør du gå over med en toner. Ta litt toner på en bomullspad og stryk over hele ansiktet. En toner er viktig for å fjerne all resterende sminke som ikke rensen tok (Du vil bli overrasket, jeg lover) en toner vil også balensere ut ph verdien til huden da vann har en annen ph verdi enn huden. Sliter du med hudormer og sorte prikker er toner veldig viktig da det vil fjerne overflødig fett som kan være årsaken til nettopp dette.

    
Rituals refreshing facial toner - denne virker fuktighetsgivende samtidig som den effektivt fjerner siste rest av sminke.

Serum

Når ansiktet ditt er helt rent fra rensen og toneren bør du påføre et serum. Dette er kanskje det punktet de fleste dropper - som er veldig dumt. Et serum er veldig viktig da den jobber enda dypere i huden enn hudkremen din, og vil kanskje være det produktet i hudpleieserien din som gir mest effekt. Tatt i betrakning at du bruker et bra serum som passer din hudtype. Et serum kan være dyrt - men invister heller i et bra serum og vær heller litt mer beskjeden på rens og toner. Et serum forblir på huden din over flere timer og da er det viktig at det gjør som det skal.

    
Rituals Intense Moisture serum - denne er veldig fuktighetsgivende og trekker raskt inn i huden. Huden får en kjempefin glød og du føler deg veldig fresh.


Dagkrem/nattkrem

Når serumet har trekt inn i huden bør du gå over med dagkrem/nattkrem. Det er anbefalt å ha både natt- og dagkrem da de gjør forskjellige ting. En dagkrem vil beskytte huden din mot forurensing og dritt iløpet av dagen, mens en nattkrem vil reparere huden iløpet av natten. Har du fet/kombinasjonshud vil ha ha en krem som gir fuktighet men som også er balanserende. Har du tørr hud vil du ha en litt fetere krem som inneholder fett, men også fuktighetsgivende ingredienser.

    
Lancaster Skin Therapy Perfect - En fuktighetskrem som strammer, gjør huden glattere og er poreminimerende. Denne føles utrolig lett på huden, og huden får en kjempefin glød, og jeg føler over tid at den har jevnet ut huden min.

Øyekrem

Har du mørke ringer eller andre problemer under øynene er en god øyekrem gull verdt. Ikke bruk en ansiktskrem under øynene, da huden under øynene er helt ulik fra resten av ansiktet og er mer sensitivt. Derfor vil du være veldig forsiktig og ømfitig med dette området. Bruk ringfingrene dine til å forsiktig dytte kremen inn under øynene.

    
Kiehl's midnight recovery eye cream. Denne er virkelig et must-have, den reduserer mørke ringer under øynene og virker helt utrolig bra!

Skrubb og maske

Skrubb og maske er to produkter man absolutt bør bruke itillegg et par ganger i uka. En skrubb bør man bruke for å få bort døde hudceller og fjerne dritt - hvis du bruker en god skrubb vil dette få huden til å bli glattere og mer glødende. Det fins også skrubber med ulike hovedoppgaver tilpasset forskjellige hudtyper. Skrubb bør brukes 2-4 ganger i uka.
En maske kan ha flere forskjellge egenskaper og er veldig viktig å bruke om du har typiske hudproblemer, da dette gir deg det lille ekstra samtidig som den forbedrer hudtilstanden din. Hvilken maske du skal bruke kommer an på hva du ønsker å forbedre. Det fins masker som renser i dybden, trekker ut hudormer, gir fuktighet, er poresammentrekkende og oppstrammende osv. En maske gir raskere resultat enn kremer fordi de inneholder høyere konsentrasjoner av de aktive stoffene. Bruk gjerne 1-2 ganger i uka.

 
Rituals Brightening Face Exfoliator - Dette er en mild skrubb som gir superfin glød og jevner ut hudtonen.
JorgObe Peel Off Mask - En ansiktsmaske som trekker ut og forebygger hudormer. Fin å bruke i t-sonen.

Håper dere lærte noe nytt, har dere spørsmål så bare spør i kommentarfeltet. • 30.10.2015 kl.23:12
  Oi, så flink du er! Må bli flinkere jeg :) Haha
  30.10.2015 kl.23:35
  Anneli: Hehe, så hyggelig! Viktig med god hudpleierutine :-) Fint navn, forresten!
  30.10.2015 kl.23:50
  Ønsker deg en kjempe fin fredagskveld! Håper du koser deg ihjel :-D  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  Anneli Eriksen Wanggaard

  Velkommen til bloggen min! Jeg er en 19 år gammel jente med lidenskap for sminke og skjønnhet. På bloggen min vil du finne alt fra tips og råd, sminkelooker, produktomtaler og mye mer. Enjoy! Kontakt: Anneliew@hotmail.com

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde